OM OSS

Fotballklubben

Vi er to herrer som lager en podkast om fotball. Den heter Fotballklubben. Episodene finner du her.

Den kommer ut omtrent hver uke (oftest tirsdager), og den inneholder som regel oss og en gjest. Noen ganger bare oss. Andre ganger er det opptak av at vi og flere gjester sitter og prater på en scene.

Hvis du ønsker å kommer på noen av disse livepodkastene, er det veldig hyggelig. Når nye livepodkaster er bekreftet, legger vi de ut her.

Før gjorde vi andre ting. Vi begynte å lage FK Fotball på NRK P3 i 2003, før vi begynte å jobbe med Premier League og programmet FC Football på TV 2 i 2010. Vi har også laget programmer som FK Sport, FK Alt, FK VM, FC EM, FC Sotsji, FC Rio og andre ting. I tillegg til podkasten, lager vi et radioprogram på NRK Sport og NRK P1 som heter 442 med Schau og Aune 1530-1830 lørdager (men denne podkasten har ikke noe med NRK å gjøre).

Vi har også skrevet flere bøker sammen, en om Freddy dos Santos, en om norsk fotball, og en om engelsk fotball. Og en om Fotball-VM 2006 , som akkurat nå ikke er tilgjengelig.

Vanlige spørsmål

Hva er favorittlagene deres? Thomas liker Tottenham, Aleksander Real Betis. Vålerenga er også flinke til å spille fotball. Ski og Abildsø er ikke så flinke, men vi liker dem likevel.

Hvor er episode 29? Den ble tatt av en blindtarmbetennelse. Kanskje dukker den opp en gang, kanskje ikke.

Kommer dere til å ha en livepodkast i nærheten av der jeg bor? Håper det. Vi lover å si fra opptil flere ganger når vi vet om nye datoer og steder vi har tenkt å ha livepodkaster.

Hvorfor er jinglene deres sånn som de er? Vi skal gå gjennom jinglene nøye en gang, vi lover. Vi kan begynne med å fortelle at den som avslutter alle våre siste podkaster, er basert på dette utsagnet fra Jens Lehmann.

Hvilke fotballbøker anbefaler dere? Hør episode 72, da vel. Det er en bokspesial, med Jan Swensson, forlagssjef i Aschehoug. Vi nevner også ti favoritter litt ut i episode 47. Ok, vi skal prøve å få det hele ned på en liste på disse nettsidene også.

Andre måter å få tak i / lytte på podkasten

Vi publiserer podkasten hver uke på Soundcloud.com/fotballklubben. Via en rss-feed, så spres det så ut til de fleste podkast-apper. Det skal være mulig å finne podkasten i den podkasten appen du ønsker, men om du ikke finner podkasten på den du bruker, send oss en mail, så skal vi prøver gjøre noe med det.

Noen ganger får vi meldinger fra folk som sier at den nyeste episoden ikke dukker opp i deres podkastapp. Det er det dessverre ikke noe vi kan gjøre med. Det er bare å smøre seg med tålmodighet.

Om vi kunne velge heelt fritt om hvilken app du skal høre på podkasten i, så ville vi nok svart Spotify. De har nemlig litt mer oversikt over hvor mange som faktisk hører på podkasten og ikke bare laster den ned, hvor lenge man faktisk hører på og slikt. Og det er sånt som potensielle annonsører er glad i å vite. Men du bestemmer så klart heeelt selv.